Raadslid

Max van Baden

Ik ben Max van Baden, geboren in 1998 en het jongste raadslid van de gemeente Roerdalen. Ik ben geboren in Amsterdam maar al op jonge leeftijd verhuisd naar het prachtige Montfort. Na 6 geweldige jaren op Lyceum Schöndeln in Roermond ben ik net begonnen aan mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht. Na 5 jaar binnen het Schoolparlement van Lyceum Schöndeln en een korte periode in de medezeggenschapsraad, vond ik het een logische stap om op gemeentelijk niveau actief te worden. Dat doe ik natuurlijk het allerliefste voor de PVDA!

 

Waarden als gelijkwaardigheid en solidariteit zijn mij met de paplepel ingegoten. Ik vind dat iedereen recht heeft op goed onderwijs, goede zorg en vooral een goed bestaan. De gemeente speelt hierbij een steeds grotere en belangrijkere rol. Ik vind dat regels en wetten ten dienste van mensen moeten staan en niet, zoals we helaas te vaak kunnen lezen, uitgroeien tot bureaucratische mallemolens waarin mensen verstrikt raken en dolgedraaid worden. Hier moeten we ons als burgers, jong en oud, bewust van zijn en zorgen dat onze mensen in zowel beleid als uitvoering centraal staan.

 

En ja, daarbij hoort ook dat we elkaar moeten helpen. Binnen onze gemeente kunnen we dat doen door mensen bij elkaar te brengen en de mensen die daar een rol bij spelen te ondersteunen. Zij zorgen er juist voor dat onze gemeente ook een echte gemeenschap is: daarin schuilt de kracht van Roerdalen. Mensen die voor elkaar klaar staan, die elkaar het beste gunnen en voor elkaar openstaan. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit met onze mooie gemeente Roerdalen kunnen realiseren maar er moeten nog heel wat meters gemaakt worden. Hiervoor wil ik in ieder geval de komende tijd mijn stinkende best gaan doen!