Fractievoorzitter / Raadslid / Algemeen bestuurslid Waterschap Limburg

Jacqueline Aelen

Het raadslidmaatschap is niet populair. Op een feestje van vrienden zal ik het thema Politiek ook niet gauw aansnijden. Voor je het weet staat het grote ‘onbehagen’ op het menu met de punten, protest stem, luisteren niet naar het volk, zakkenvullers en eigen belang. En dan kan ik het ook niet laten om te vragen wat ze er zelf aan doen. Weten ze waar de partijen voor staan, wat ze willen bereiken en vooral ook hoe?

Wat gebeurt er als niemand zich kandideert voor raadslid?

Ondanks het vele leeswerk, mailtjes die ik dagelijks moet doornemen en de vele vergaderavonden blijf ik het raadswerk leuk vinden. Keuzes maken op zoveel verschillende gebieden geeft je een hele andere kijk op je gemeente. Zolang de gemeenteraad bestaat uit alle lagen van de bevolking zal iedere inwoner een stem hebben in de gemeenteraad.

Wie ik ben is ook waar ik voor sta…. luisteren, aandacht voor mens en natuur, respect hebben voor elkaars mening en de belastingcenten op een eerlijke en verantwoorde manier wel of juist niet uitgeven.

Ik ben geboren en getogen in Posterholt. Bij het verlaten van het ouderlijk huis heb ik in Vlodrop, St.Odiliënberg en Herten gewoond om uiteindelijk weer in ‘Postert’ uit te komen. Ik werk in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond op de afdeling Kaakchirurgie.

Vanaf 2002 zit ik in de gemeenteraad van Roerdalen (voor de fusie Ambt Montfort). Vanaf 2010 ben ik daarnaast ook algemeen bestuurslid namens Water Natuurlijk bij Waterschap Limburg.

In de vrije tijd die ik heb ben ik vooral in en om het huis te vinden met verbouwen en het aanleggen van de tuin. En natuurlijk sta ik langs de lijn als mijn zoon aan het voetballen is. Daarnaast wandel ik graag en vind ik het heerlijk om als vrijwilliger in het jeugdhuis soms nog mee te helpen.