Lid Raadsadviescommissie

Fred Thissen

Financiën
Fred Thissen

Over Fred Thissen

Geboren en getogen in Linne, heb ik met mijn gezin, na enkele jaren in Melick te hebben gewoond, een huis gekocht in het mooie en natuurrijke Herkenbosch. Hier woon ik ook nu nog steeds met veel plezier. Na een opleiding aan de Pedagogische Academie in Roermond te hebben afgerond, heb ik een aantal jaren als leraar Duits, wiskunde en Nederlands op diverse scholen in Midden-Limburg lesgegeven. Vervolgens heb ik, na een studie aan de Bestuursacademie in Tilburg, bij de gemeente Roermond gewerkt als financieel beleidsmedewerker.

Nadat ik eind 2013 met vervroegd pensioen ben gegaan, doe ik, naast mijn grootste hobby’s schilderen en tekenen, en mijn parttime werk als sportjournalist bij dagblad De Limburger, op diverse terreinen vrijwilligerswerk. Als zodanig ben ik o.a. voorzitter van volleybalvereniging Limac, verricht ik diverse werkzaamheden in de parochie Herkenbosch en ben ik intermediair bij de Stichting Leergeld Roerdalen. De doelstelling van deze stichting “in Roerdalen hoeft niemand, om welke reden dan ook, aan de kant te staan; iedereen mag en kan meedoen”, is mij op het lijf geschreven.

Om hieraan een politieke bijdrage te leveren heb ik mij sinds medio 2017 aangesloten bij de steunfractie, als lid van de raadsadviescommissie en als kandidaat-raadslid bij de afdeling Partij van de Arbeid Roerdalen. Naast de financiële onderwerpen die in Roerdalen spelen, zal mijn aandacht vooral uitgaan naar het behoud van de dorpsgemeenschappen, de infrastructuur, het onderwijs en de bescherming van de mooie natuur in onze gemeente.