Door Jacqueline Aelen op 18 november 2013

PvdA neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen

Gedurende twee raadsperiodes heeft de PvdA niet deelgenomen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Roerdalen. Bij de verkiezingen van 19 maart 2014 zal de partij wel present zijn. Op dinsdag 5 november stelde de algemene ledenvergadering het programma en de kandidatenlijst vast.
Als lijsttrekker werd aangewezen Jacqueline Aelen (Posterholt) die nu voor de Jongerenlijst zitting heeft in de gemeenteraad. Tevens is zij fractievoorzitter van de lijst Water natuurlijk in het Algemeen bestuur van het waterschap Roer en Overmaas. Tweede op de lijst is Cobi Heldens-Hendriks (Melick). Ook zij is geen onbekende in de lokale politiek: zij was ruim veertien jaar lid van de gemeenteraad van Roerdalen voor de herindeling.
De volgende plaatsen op de lijst worden bezet door de dames Mieke Schotemeyer (Posterholt) en Sylvia Harinck (Posterholt). Daarna volgen Dick Vierhout (Vlodrop), Ron van Baden (Montfort), Frans Bosch (Herkenbosch) en Eric Schoonheim (Posterholt).
De kandidaten stappen met veel enthousiasme in de verkiezingsstrijd. De partij heeft haar gezicht de laatste tijd al in de gemeente laten zien, en is van plan om in elk van de zes kernen te canvassen en contact met de burgers te zoeken.

Jacqueline Aelen

Jacqueline Aelen

Het raadslidmaatschap is niet populair. Op een feestje van vrienden zal ik het thema Politiek ook niet gauw aansnijden. Voor je het weet staat het grote ‘onbehagen’ op het menu met de punten, protest stem, luisteren niet naar het volk, zakkenvullers en eigen belang. En dan kan ik het ook niet laten om te vragen

Meer over Jacqueline Aelen