14 mei 2017

PvdA Echt-Susteren en Roerdalen steunt Kinderfietsenplan ANWB

Zaterdag 13 mei deed Eric Geurts, onze PvdA-deputé, de aftrap.

Het uitgangspunt van het ANWB Kinderfietsenplan, dat té veel kinderen in armoede leven en dat elk (opgroeiend) kind een fiets moet hebben, wordt door onze afdelingen helemaal onderschreven en daarom gaan we actie ondernemen.
We zoeken goede gebruikte kinderfietsen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. Een tweede leven voor deze kinderfietsen, ingegeven door een sociale betrokkenheid voor gezinnen die het niet al te breed hebben !

Daarna worden ze via de Zorggroep Heppie Deejs in St. Odiliënberg opgeknapt en geregistreerd bij de ANWB. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp kan de Stichting Leergeld aanvragen indienen voor kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 18 jaar die een fiets nodig hebben. Hetzij om niet buiten de boot te vallen bij leeftijdgenootjes of om bijvoorbeeld naar een school elders te kunnen fietsen.
Gedeputeerde Eric Geurts én de afdeling Echt-Susteren en Roerdalen onderstrepen het belang van het Kinderfietsenplan, maar daarnaast krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, via Zorggroep Heppie Deejs, een zinvolle dagbesteding geboden door het repareren en herstellen van fietsen.
RijwielCentrum Susteren heeft de eerste 3 gebruikte fietsen vandaag al aangeboden.

Wilt u een fiets voor 8-18 jarige kinderen doneren? Bel tussen 17.00 – 19.00 uur met 06-10676919 of stuur een mail naar: roerdalen.pvda@gmail.com
Mensen van PvdA Roerdalen komen op vrijdag 26 mei of zaterdag 27 mei de fiets(en) bij u thuis ophalen!